Menu
Zoek hier naar je reis of bestemming

Reis met Yvonne door de tijd

Een bus? Met een beetje fantasie is het veel meer dan dat. Op reis met Yvonne verandert de comfortabele touringcar in een heuse tijdmachine. In het prachtige Noorden doet het landschap denken aan schilderijen van oude meesters en ademen de houten huizen pure nostalgie. “Zelfs de grote steden houden iets pittoresks.”

Jotunheimen gebergte in Noorwegen

“Natuur, natuur, natuur”, glimlacht Yvonne. Haar ogen twinkelen, terwijl ze in gedachten afdwaalt naar haar geliefde Scandinavië. “Als je bijvoorbeeld door een land of Noorwegen reist, rijd je echt door een landschapsschilderij. Er is maar een paar procent van Noorwegen bebouwd of beschikbaar voor landbouw. De rest is puur natuur.”

Rondreis Noorwegen

Yvonne kan het weten. De oud-fysiotherapeut begeleidde al diverse reizen naar het hoge Noorden en als ze daar één ding geleerd heeft is dat ieder seizoen een andere jurk aantrekt. “Het maakt de Scandinavische landen uitermate geschikt voor rondreizen. Het is er altijd mooi, maar ook rustig en heel schoon. De wegen zijn goed en comfortabel. Zelfs de steden zijn geen metropolen. Ook het ‘onderweg zijn’ is daarom echt een feest. Je rijdt eigenlijk de hele tijd door de ongerepte natuur. Kopje koffie erbij. Dat kan toch niet beter?”

“Je ziet de Vikingen in gedachten voorbijvaren!”

Natuur & cultuur

Daarbij is het dus gemakkelijk om volledig in de tijd te verdwalen. “Stokvis.”, lacht Yvonne. “Daar word ik echt nostalgisch van. Ken je die rekken waar ze de kabeljauw op drogen? Vaak staan die langs schitterende kleine strandjes met houten hutjes. Je kijkt zo langs de vis over het helderblauwe water. Dan zie je de Vikingen in gedachten voorbijvaren!”

De reizen naar Noorwegen staan wat dat betreft bol van de hoogtepunten voor liefhebbers van natuur en cultuur. “En alles is heel toegankelijk. Als we langs een paar watervallen rijden, dan is het een kwestie van de bus neerzetten en genieten. Het maakt de reis indrukwekkend, maar toch heel relaxed.” Dat is mede te danken aan Yvonne, die met haar ervaring het maximale uit iedere reis weet te halen. Het zorgt ervoor dat de reizen al jaren aan populariteit winnen. En ook Yvonne is nog lang niet uitgekeken in het prachtige Noorden. Lachend: “Ik kan niet wachten op de volgende reis door de tijd.”

Benieuwd naar de rondreizen in Noorwegen?

Bekijk het hier