Menu
Zoek hier naar je reis of bestemming

Wat neem ik mee?

Staat jouw actieve fiets- of wandelvakantie voor de deur? Dan ben je vast benieuwd wat je allemaal nog bij elkaar moet rapen, voordat je gaat vertrekken. Wij zijn bij Oad is al jarenlang specialist in fiets- en wandelreizen en geven je graag onze tips. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

Staat jouw actieve fiets- of wandelvakantie voor de deur? Dan ben je vast benieuwd wat je allemaal nog bij elkaar moet rapen, voordat je gaat vertrekken. Wij zijn bij Oad is al jarenlang specialist in fiets- en wandelreizen en geven je graag onze tips. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

Oad - checklist fiets of wandelvakantie
1. Vergeet de wandelkaart of routegids niet

Heb je jouw individuele fiets- of wandelvakantie bij Oad geboekt? Wij hebben de mooiste routes voor je geselecteerd, zodat je kunt genieten van de prachtige natuur op jouw bestemming! Voordat je op reis gaat ontvang je de fiets- en wandelroutebeschrijvingen en kaartmateriaal. Dit ligt of in het eerste hotel voor je klaar, of je kan het via de mail of per post ontvangen. De routes zijn ook via een app of gps te volgen, maar mocht je het fijn vinden om voorafgaand aan de reis de route fysiek in jouw handen te hebben, dan is dit er één voor op jouw paklijst.

2. Bekijk de weersvoorspelling

Voordat je op de fiets stapt of jouw wandelschoenen aantrekt, wil je vast weten wat voor weer het is, zodat je daar je kleding op kan aanpassen. Een heerlijke, zonnige dag? Dan kan een zonnebril en pet niet ontbreken. Een regenachtige dag? Dan wil je vast jouw regenjas en winddichte broek aan. Onze tip? Bekijk vlak voor jouw reis online het weer, zodat je daar alvast rekening mee kan houden met het inpakken van je koffer.

3. Ga op pad met een goed gevulde tas

Door de gratis bagageservice van Oad hoef je tijdens je fiets- of wandeltocht gelukkig niet aan jouw koffer te denken. Bij aankomst op de volgende locatie, staan jouw koffers gewoon al klaar. Wat je dan meeneemt in jouw handtas? Nou, wat lekkers voor tussendoor bijvoorbeeld! Denk hierbij wel aan de temperatuur van jouw bestemming. Een lekkere notenmix doet het altijd goed.

4. Zorg voor een EHBO set

Daarnaast is het handig om een EHBO set in je tas te hebben. Bij een actieve vakantie kan het namelijk voorkomen dat je onderweg ergens tegenaan loopt; soms ook letterlijk. In plaats van een restaurantje in de buurt te zoeken, kun je jezelf of een ander gemakkelijk helpen en de tocht vervolgen door de mooie natuur. Erg handig om bij de hand te hebben dus!

5. Neem een powerbank mee

De wandel- of fietsroute via de app aan het volgen? Dan wil je een lege batterij voorkomen. Neem daarom een opgeladen powerbank mee, zodat je ook onderweg nog je telefoon kan opladen. Op die manier ben je altijd bereikbaar.

Hopelijk kun je met deze tips straks zorgeloos gaan genieten van jouw fiets- of wandelvakantie. Wil je weten wat we nog meer aanraden om mee te nemen? Download dan onze handige vakantie paklijst voor wat inspiratie.

Download hier de paklijst