Menu
Zoek hier naar je reis of bestemming

Een dagje familiepret in Phantasialand

Vertrektijd voor het perfecte familie-uitje? Half 8 ’s ochtends. “Nog net tijd voor een ontbijtje aan tafel”, klinkt het opgewekt vanuit de bestuurdersstoel. De bestemming is het Duitse plaatje Brühl, vlakbij Keulen. Het navigatiesysteem geeft iets meer dan twee uur reistijd aan. Onze pretparkspecialist Bianca zet vandaag koers richting Phantasialand. Eén van de mooiste pretparken van Europa is nu te boeken bij Oad. En dat moesten haar zoons Quinten en Dwayne (19 en 16 jaar) natuurlijk ook eens met eigen ogen zien.

Die twee uurtjes in de auto zijn trouwens zo voorbij. Aangezien er slechts één dagje Phantasialand op het programma staat wordt er een minutieuze planning gemaakt. “Sowieso de F.L.Y. en de Taron” klinkt het achterin.” Tien seconden later gevolgd door: “Oh, zet de Black Mamba ook op het lijstje.” De namen van de revolutionaire achtbanen zijn veelbelovend. Bianca is vooral blij dat ze vroeg ontbeten heeft.

Een écht familiepark

Iets voor tienen staat de auto op de ruime parkeerplaats en niet veel later gaan de drie via de hoofdingang naar binnen. Er zijn drie ingangen. De hoofdingang leidt naar themagebied Berlin. “Er zijn zeven themawerelden in Phantasialand”, weet Bianca. Ieder themaland is prachtig aangekleed en er is er van alles te doen voor groot én klein. Niet voor niets werd het park onlangs bekroond met de Duitse Family Award. “Met kinderen vanaf 1.20 meter kun je echt in een heleboel attracties.”

Maar vooral geen tijd verliezen nu. Er wordt direct koers gezet naar F.L.Y. Een achtbaan waarin je niet zit, maar ligt! Direct klamme handjes dus. Quinten en Dwayne (Bianca blijft toch liever met beide benen op de grond) zijn vlug aan de beurt. En na de spectaculaire rit struikelen de twee vooral over superlatieven. “Wat een rit”, klinkt het. En: “Je vliegt echt als een vogel door de lucht.” De F.L.Y. is een spectaculaire start van de dag. Deze bekroonde achtbaan alleen al is de rit naar Duitsland waard, knikken de jongens enthousiast.

De rest van de dag genieten Bianca, Quinten en Dwayne van de vele andere attracties. De jongens pushen voor de adrenaline-shots, Bianca houdt vooral van de gezinsattracties, zoals de Maus au Chocolat. “In deze attractie ga je met een 3D bril op muizenjacht in de taartfabriek. Je speelt tegen elkaar en met een spuitzak moet je de muizen op het scherm raken. Heel leuk!” Op deze zonnige dag worden ook de twee waterattracties Chiapas en River Quest niet overgeslagen. En met een kletsnat shirt – vooral Bianca was de klos – zijn de drie het roerend eens: “We hebben al vele waterattracties gehad, maar de Chiapas is echt bijzonder!” Met een afdaling van 53° graden is het de steilste waterbaan ter wereld!

Blijf een nachtje slapen

Als pretparkspecialist bij Oad kan Bianca het niet laten het park vakkundig te bestuderen. “Ik ben heel gevoelig voor de details. Stiekem kijk ik dan toch rond of ik de thema’s vind kloppen, of ik het park voor iedereen geschikt vind en ik let op de kwaliteit van het eten. De overnachtingen had ik eerder natuurlijk ook al uitgebreid getest.”

Ook vandaag wordt Bianca weer bevestigd in haar keuze voor dit prachtige park. Het park kan zich makkelijk meten met de bekendste themaparken van Europa. De attracties zijn fantastisch en ook het eten is van goede kwaliteit. Quinten en Dwayne zijn het roerend eens. “Het is echt een feestje om door de themawerelden te wandelen en te genieten van de attracties.” Het lukt de drie niet alle attracties in één dag te bezoeken, al wordt de F.L.Y. wel tweemaal gedaan. Ook de shows worden vandaag overgeslagen, terwijl die écht de moeite waard zijn.

En dus duurt het op de terugweg niet lang voor de volgende plannen alweer gemaakt worden. “Volgende keer blijven we een nachtje slapen hé?”

Blijf je ook slapen in Phantasialand?

Bekijk aanbiedingen