Menu
Zoek hier naar je reis of bestemming

"Een onvergetelijke reis maak je samen"

Eén ding heeft Alita geleerd tijdens de vele reizen die ze voor Oad verzorgde: een onvergetelijke reis maak je samen. “Alleen ga je sneller, maar samen kom je een stuk verder”, weet ze. En Alita kan het weten. Naast haar jarenlange ervaring als reisleider is ze gepokt en gemazeld als coach en trainer. Laat het aan Alita over om het beste uit iedereen en iedere situatie te halen. En dat komt soms best van pas tijdens zo’n prachtige groepsreis.

Coach, trainer, mensenmens én natuurliefhebber. Het kon eigenlijk niet anders of Alita was vroeg of laat reisleidster geworden. Logischerwijs op bestemmingen waar je de natuur ruikt, hoort en ziet. In de afgelopen jaren bracht Alita mede-natuurliefhebbers naar het prachtige Noorwegen, het sprookjesachtige Denemarken en het mystieke IJsland. Aan een hoog tafeltje in een lunchroom in het midden van het land komt één woord steeds weer terug: ‘samen’. Alita vertelt: “Waar we ook heen gaan, het mooiste van reizen per groep is om de prachtige omgeving echt samen te ontdekken. Dan haal je zoveel meer uit een vakantie dan wanneer je alleen gaat!”

Liedjes en anekdotes

En dus zit je bij Alita goed voor een reis die tot in de puntjes geregeld is, maar waarbij de reis door de hele groep wordt ingekleurd. “Ik vind het leuk om iets te vertellen over de omgeving, cultuur en achtergrond van het land, maar ben ook altijd heel nieuwsgierig naar mijn medepassagiers. Zo kan het gebeuren dat iemand anders een leuke anekdote deelt over de omgeving. Of we zoeken samen een traditioneel lied op.”

“Alleen ga je sneller, maar samen kom je een stuk verder”

Naar Noorwegen en IJsland

En natuurlijke reizen dus. Want in de natuur kun je echt de schoonheid van een land ontdekken, vindt Alita. Dit jaar begeleidt ze diverse reizen naar Noorwegen én bezoekt ze het prachtige IJsland. Tussen twee slokken koffie door vertelt ze enthousiast over deze twee favoriete bestemmingen. “In Noorwegen en IJsland zie je dingen die je eigenlijk nergens anders ter wereld ziet. Het zijn allebei bestemmingen die je je de rest van je leven zult herinneren.” En die herinneringen? Die maak je dus samen. Laat dat maar aan Alita over.

Onvergetelijk IJsland

Met Alita mee naar IJsland? Dan ga je een hoop leren over het land. Deze leuke feitjes kun je alvast onthouden.
Ik noem je bij je voornaam

IJslanders zijn doorgaans informeel in de omgang. Titels als ‘meneer’ of ‘mevrouw’ zijn niet echt gebruikelijk. Iedereen wordt ‘gewoon’ met de voornaam aangesproken.

Praat 'Vikings' met me

IJslanders spreken nog steeds de taal van de oude Vikingen. Het huidige IJslands is eigenlijk oud-Noors dat in al die jaren amper geëvolueerd is. Daardoor kunnen IJslanders ook gemakkelijk middeleeuwse geschriften lezen en begrijpen.

Een natuurlijk bad

In IJsland vind je maar liefst meer dan 100 heetwaterbronnen, van grote tot zeer kleine. Een zeer beroemde is de Blue Lagoon. Ook op onze reis naar IJsland is het mogelijk om in een natuurlijk bad te stappen!

Met Alita mee naar IJsland?

Boek nu