Menu
Zoek hier naar je reis of bestemming

Michel wijst je de weg naar de winterzon

Wandelen in serene rust onder een fijn winterzonnetje.

Voor Michel is dat pas écht vakantie vieren. Hij is er zelfs zo bevlogen over dat hij er zijn beroep van heeft gemaakt. Als productmanager bij Oad stelt hij al jarenlang de mooiste winterzon wandelvakanties samen.

Voor Michel is dat pas écht vakantie vieren. Hij is er zelfs zo bevlogen over dat hij er zijn beroep van heeft gemaakt. Als productmanager bij Oad stelt hij al jarenlang de mooiste winterzon wandelvakanties samen.

Michel Breij
Anaga natuurpark op Tenerife
Wandelaar in Teide Nationaal Park op Tenerife

Waar de meeste vakanties zo rond begin oktober eindigen, daar gaan Michel’s wandelvakanties juist van start. “De dagen korten, het wordt langzaamaan weer wat kouder…”, start Michel. “Het is eigenlijk hét moment om de zomer wat te verlengen. En wat is dan fijner dan de wandelschoenen inpakken en al wandelend een prachtige omgeving verkennen?”

Een winterzon wandelvakantie is voor de ware wandelaar dan ook ultiem ontspannen, leerde Michel. “Je reist sowieso buiten het seizoen, dus je begint al met een ontspannen vliegreis. En op locatie vind je de rust waar veel wandelaars zo naar op zoek zijn. Het is echt ongestoord wandelen, maar dan met een lekker portie vitamine D als bonus en uitzichten die iedere wandeling tot een feestje maken.”

"En op locatie vind je de rust waar veel wandelaars zo naar op zoek zijn."

Alles uit handen

De individuele wandelvakanties van Oad zijn al tijden een begrip. En Michel snapt wel waarom. Knipogend: “Wandelen doe je met je voeten. Dus laat ons je alles uit handen nemen.” Tijdens zijn werkdagen zoekt Michel naar de mooiste hotels, de leukste routes en zorgt hij ervoor dat – wanneer nodig – zelfs de bagage van hotel naar hotel wordt gebracht. “Veel wandelaars vinden dat heerlijk. Ze hoeven zich alleen maar te focussen op de prachtige wandelingen. Dit jaar doe je dat bij ons in Portugal of Spanje!”

"Ze hoeven zich alleen maar te focussen op de prachtige wandelingen."

De wandeltips van Michel

Madeira – Het bloemeneiland

“Madeira, ook wel bekend als het ‘bloemeneiland’, is een betoverende bestemming die het hele jaar door een mild klimaat biedt. Terwijl er in het zuiden vele toeristen komen, richt deze wandelvakantie zich op het rustiger noordoostelijk deel van het eiland. Je mag een bergachtig binnenland met laurierbossen, majestueuze kliffen, charmante dorpjes en een unieke kustlijn verwachten. Een must-see.”

Tenerife – Lekker wandelen én lekker eten

“Tenerife is een van de meest fascinerende eilanden van de Canarische archipel door de grote verscheidenheid aan landschappen. Bossen met aromatische laurierbomen, uitgestrekt woestijnlandschap en kleurrijke vulkanische hellingen met als hoogtepunt de hoogste top van Spanje: El Teide. Oh, en vergeet de heerlijke keuken niet met veel invloeden uit Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse invloeden.”

Gran Canaria – Een paradijs van contrasten

“Wat de wandelreis naar Gran Canaria uniek maakt is dat het een self-drive tour is, waarbij je verblijft in drie bijzondere plattelandshotels. Hier maak je wandelingen die deel uitmaken van een uitgebreid netwerk van paden en klassieke routes die bekend staan als de Caminos Reales. Aan de noordwestelijke kant vind je een ware oase van bananen, ananas- en avocadoplantages met kleine witte dorpjes, exotische palmen en kleurrijke bougainvilleas.”

Benieuwd naar alle bestemmingen?

Bekijk alle winterzon wandelvakanties

Winterzon wandelen op Tenerife - Zuid naar Noord

Bossen met aromatische laurierbomen, uitgestrekt woestijnlandschap en kleurrijke vulkanische hellingen met als hoogtepunt de hoogste top van Spanje: El Teide.

  • Teide Nationaal Park en Anaga Natuur Park
Bekijk hier de reis

Winterzon wandelen op Tenerife & La Gomera

Op Tenerife en La Gomera ervaar je alle unieke en fascinerende landschappen van de Canarische Eilanden. Beide eilanden zijn van vulkanische oorsprong, maar met een heel verschillend landschap.

  • Teide Nationaal Park en Garajonay Nationaal Park
Bekijk hier de reis

Winterzon wandelen op Gran Canaria self-drive

Tijdens deze prachtige reis ontdek je de buitengewone schoonheid van dit eiland. Diep uitgesneden ravijnen, hoogvlaktes met weiden, laurierbossen, sparrenbossen en boerderijen met amandelboomgaarden.

  • Wandelen over de Camino de los Romeros
Bekijk hier de reis

Winterzon wandelen op Madeira

Botanische tuinen, zuivere lucht en een mild klimaat, dit o.a. maken het vulkanische eiland Madeira tot een fantastische wandelbestemming. Tijdens deze afwisselende wandelvakantie krijg je een goede indruk van de schoonheid van dit kleurrijke eiland.

  • Schiereiland São Lourenço
Bekijk hier de reis