Menu
Zoek hier naar je reis of bestemming

De leukste manier om de winter te beleven? Dat moet een wandel- en langlaufvakantie van Oad zijn! We brengen je naar de mooiste plekjes in Oostenrijk voor een portie winterpret op langlauflatten. Wij regelen alles voor je. Van de comfortabele busreis tot een mooi hotel, inclusief maaltijden. En we geven je graag nóg 5 redenen om eens met ons mee te gaan!

Wandelen of langlaufen? Jij kiest

Tijdens een wandel- en langlaufreis met Oad bepaal je iedere dag helemaal zelf of je die dag in je wandelschoenen of op langlauflatten wilt staan. Binnen de groep zijn er altijd mensen die alleen maar willen langlaufen of alleen maar willen wandelen. Je kunt dus altijd gezellig samen op pad!

Langlaufen is voor iedereen (en gemakkelijk te leren)

Langlaufen moeilijk? Welnee. In Oostenrijk krijgen de kinderen vanaf een jaar of vier al langlaufles en op de langlaufpaden (ook wel loipes genoemd) zie je daarom langlaufers van een jaar of vier tot ver boven de negentig. Ben je benieuwd of jij het ook kunt? Bij Oad krijg je een gratis uitgebreide langlaufinstructie. Onze ervaring is dat je binnen een halve dag de basis onder de knie hebt!

Langlaufen en wandelen is ‘slow genieten’

Langlaufen en wandelen zijn twee sporten waarbij je ultiem van de natuur kunt genieten. Waar je op een piste voornamelijk andere wintersporters ziet, zie je tijdens het langlaufen of wandelen in Oostenrijk voornamelijk de prachtige natuur. Kijk niet gek op als je een paar reeën door de sneeuw ziet huppelen. En vogelliefhebbers: hou je ogen op voor prachtige adelaars. Tijdens het wandelen of langlaufen kun je de natuur heerlijk in je opnemen. Ultiem ontspannen!

Langlaufen is gezond!

Dat wandelen in vrijwel alle opzichten gezond voor je is, is algemeen bekend. Maar wist je dat langlaufen op fysiologisch gebied bekendstaat als één van de beste cardio-oefeningen? Het is weinig belastend voor de spieren (veel minder dan hardlopen bijvoorbeeld), terwijl je ze wel allemaal gebruikt. Langlaufen is daarom vaak zelfs geschikt voor mensen met gewrichtsproblemen. En natuurlijk zijn die kilometers in de sneeuw goed voor de conditie!

Wandelen en langlaufen met Oad is gezellig!

Ok, we zijn misschien een beetje bevooroordeeld. Maar vraag het onze reizigers maar eens. Onze langlauf- en wandelvakanties zijn ontzettend gezellig! Het begint al op de busreis naar die mooie winterse bestemming. En naast het wandelen en langlaufen zorgen wij er altijd voor dat er nog wat leuke excursies op de planning staan. Wat dacht je van een fakkelwandeling met glühwein of een gezellig avondprogramma met livemuziek?

Ga je ook mee op wandel- en langlaufreis?

Bekijk wandel- en langlaufreizen