Menu
Zoek hier naar je reis of bestemming

Deze winter de ski’s of het snowboard weer in of op de wagen en achter aansluiten op een lange autorit naar een skioord in de Alpen? Wacht even… Dat kan namelijk beter. Bij Oad boek je voor hetzelfde geld een bucketlistreis van heb ik jou daar. Hoe klinkt 100% sneeuwzekerheid, zo doorlopen bij de skilift en een poedersneeuw waar we in Europa écht niet aan kunnen tippen? Het Canadese Jasper is waanzinnig wintersporten.

Sterker nog: wintersport in Canada is zes keer leuker dan in de Alpen! Kijk maar eens:

1. Uitzichten om van te smullen

De Canadian Rockies behoren tot de mooiste natuurgebieden ter wereld. Waar je hier ook staat of glijdt, overal is het uitzicht spectaculair. in de winter zie je bevroren meren, watervallen en rijkelijk besneeuwde bomen. In tegenstelling tot veel skioorden in Europa is vrijwel alles hier puur natuur. Je tuurt tijdens het skiën honderden meters over al het moois dat Canada te bieden heeft. Een unieke ervaring.

2. Geen wachtrij te bekennen

Wachtrijen bij de skilift? Die kun je in Canada wel vergeten. De skigebieden in het fantastische Canada zijn zo uitgestrekt dat je hier niet aan hoeft te sluiten voor een lift omhoog. Daardoor kom je tijdens je wintersportvakantie niet alleen veel meer tot rust, maar haal je er ook veel meer uit. Al die tijd dat je op anderen staat te wachten bij de lift, kun je nu namelijk gebruiken om door de sneeuw te schieten.

3. Once-in-a-lifetime excursies

Neem de bucketlist maar mee op reis naar Canada, want hier ga je een aantal dingen afstrepen. Een reis naar Canada is immers veel meer dan alleen wintersporten. Hier kun je excursies maken die je je leven lang niet meer vergeet. Wat denk je van ijsklimmen? Een gids leert je de basisprincipes van het ijsklimmen op een bevroren waterval en ondertussen geniet je van de prachtige omgeving! Of verken de Maligne Canyon tijdens een heuse Icewalk. Op deze 3,5 km lange tocht kom je langs meters hoge bevroren ijsmuren en grotten.

4. De allerbeste poedersneeuw

Iedereen die wel eens op skilatten of een snowboard heeft gestaan weet hoe belangrijk de kwaliteit van sneeuw is op de wintersportervaring. In de Canadian Rockies geniet je van de allerbeste poedersneeuw. Je merkt het direct als je er doorheen glijdt. Poedersneeuw is sneeuw waar veel lucht in zit. Dit zorgt voor een waanzinnige ski-ervaring voor zowel beginners als gevorderde wintersporters. En geen zorgen, er ligt hier genoeg. Afgelopen jaar viel er zo’n 500 cm aan sneeuw!

5. Hé, een eland!

Ben jij wel eens een berg af geskied, waarbij je onderweg dacht: “was dat nou een eland?” In skigebied Marmot Basin kan het je zomaar gebeuren. In het prachtige nationale park wemelt het sowieso van de dieren die je op wintersportvakantie in Salzburg niet zo snelt zult treffen. In dit sneeuwparadijs kun je elanden, herten, wapiti’s, dikhoornschapen en coyotes spotten. Aanrader: boek een Wildife Tour en probeer al die prachtige dieren te spotten, waaronder wolven en beren!

6. Scherp geprijsd

Onze wintersportreizen naar Canada zijn lekker scherp geprijsd. Je boekt ze namelijk al vanaf €1359,- voor 9 dagen! Bij die prijs zit onder meer een rechtstreekse vlucht Amsterdam-Edmonton (KLM), een transfer naar je hotel en van hotel naar skigebied, een comfortabel verblijf met zwembad, gratis vervoer van je bagage en skiuitrusting én een 6-daagse skipas inbegrepen! Op de bucketlist, zouden wij zeggen!